Wijnen en zo

Eigen import

Weingut Klaus Knobloch (BIO)

Weingut Klaus Knobloch. Door ons geïmporteerd: exclusief en betaalbaar! De wijnen van Klaus Knobloch zijn 100% biologisch.

Al ruim 15 jaar importeren wij de wijnen van het wijnhuis Klaus Knobloch uit de Rheinhessen. Stuk voor stuk prachtige, zuivere, veelal cépage-wijnen. De Duitse familie Knobloch beheert een klein wijngoed op uiterst dynamische wijze, maar ook zuiver biologisch. Hun wijnen spreken voor zich: ze winnen medaille na medaille. Wat meer zegt: behalve de Duitsers zijn ook de Amerikanen dol op deze wijn. Waarmee we maar willen zeggen dat het niet eenvoudig was deze verrassend lekkere groene wijn te onttrekken aan de gestage stroom ervan richting USA. Daarom hebben extra ons best moeten doen om te bewijzen dat wie verstandig wil consumeren, op het terrein van kwaliteit niet hoeft te consuminderen. Dat geldt voor onze groene stroom, dat geldt voor deze wijn: een verstandig en kwalitatief alternatief voor minder groene producten.

Proef de groene appeltjes van de Riesling, de zachte zuren van de Weissburgunder, het rijke palet van de Grauburgunder, het fruit in de ‘bijna witte’ Blanc de Noir, de warmte van de Spätburgunder en chocolade & marmeladeachtige nuances in de Dornfelder.

Mousserend

  • Riesling Brut Sekt

Wit

  • Silvaner Trocken; Riesling Trocken; Jade Riesling Trocken; Riesling Spätlese; Weissburgunder Trocken; Grauburgunder Trocken; Feueropal Grauburgunder; Grauburgunder SK

Rosé

  • Blanc de Noir Trocken

Rood

  • Dornfelder Trocken; Dornfelder SK; Dornfelder Stern Granat; Spätburgunder Trocken; Turmalin Spätburgunder; Violan Regent

Dessert

Siegerrebe Beerenauslese helaas….; Eiswein 2003