Wijnen en zo

Over Wijnen enzo

Wij zijn Wijnen enzo, en dat leggen we graag aan u uit.

Wij, Henriëtte van Bekkum & Marcel Meulenbeld zijn samen eigenaar van Wijnenzo, een ‘hangplek’ voor wijnliefhebbers. In onze winkel aan de Van Tuyllstraat 13a in Hooglanderveen vindt u 175 m² wijn, wijn en nog meer wijn. Marcel heeft de kennis van dranken en wijnen er met de paplepel ingegoten gekregen; hij is de derde generatie van een slijtersfamilie. Na jarenlang bedrijfsleiderschap bij een zelfstandige wijnhandel en slijterij en een vinologenstudie is Wijnen enzo in 2004 geboren en inmiddels zijn wij een bekend begrip onder wijnliefhebbers.

De naam zegt het al: Wijnen enzo handelt in wijn en wel uit alle windstreken. Wijnen enzo heeft een aantal specialiteiten. De import van biologische Duitse wijnen (niet zoet!), overige eigen import uit o.a. Frankrijk en Spanje, een bijzonder assortiment bieren, veel soorten Gin, het organiseren van port-, whisky- en andere proeverijen en vooral ook: originele wijn & spijs combinaties. Wij zijn namelijk niet alleen dol op wijn, maar ook gepassioneerde koks.

Wij experimenteren graag met allerlei wijn-voedselcombinaties en delen de verworven kennis graag met iedereen die geïnteresseerd is. In ons proeflokaal dat de naam Waldorf & Statler draagt, staat regelmatig iets bijzonders op de proeftafel. Het is ook de plek voor wijn & spijs diners, workshops en Masterclasses met de bedoeling met elkaar meer kennis te vergaren én te genieten.

Als u niet goed thuis bent in de wereld van de wijn, krijgt u bij ons een goed en gedegen advies, waarna u in de praktijk kan toetsen door de proef op de som te nemen. Maar, ook als liefhebber wordt u niet teleurgesteld. Wie iets wil leren van wijn, een eigen smaak wil ontwikkelen kan bij uitstek terecht bij Wijnen enzo.

Wij zijn graag uw professionele en onafhankelijke wijnconnectie. Graag tot ziens in onze winkel.

Henriëtte en Marcel

In de december 2013 was RTV Utrecht op bezoek. Middels onderstaande link kunt u het filmpje nog eens terug zien. http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1112364/wijnhandelaar-geeft-tips-voor-kiezen-juiste-fles.html