Wijnen en zo

Waldorf & Statler proeflokaal

U kent ze wel, die 2 mopperkonten op het balkon van de Muppetshow. Altijd kritisch, met het hart op de tong, maar… met een bulderende lach! 
We hebben ons proeflokaal de naam van deze twee heren gegeven. Omdat u er kritisch mag zijn, maar vooral ook omdat er genoten mag worden!

Het Waldorf & Statler proeflokaal maakt sinds november 2013 onderdeel uit van onze winkel aan de Van Tuyllstraat in Hooglanderveen. In deze aparte ruimte van 35 m2 gaat van alles gebeuren:

U kunt er voor een besloten gezelschap een proeverij of wijn/spijsavond reserveren.

Vier uw verjaardag, jubileum of teamuitje eens op een heel andere manier. Dat kan zowel formeel als informeel met een proeverij of met een wijn & spijs diner. Wij regelen alles en vertellen over de wijn. U proeft, beoordeelt en geniet.

We laten u er regelmatig nieuwe wijnen, likeurtjes, whisky en andere vondsten proeven.

Wij kondigen dat natuurlijk zo vroeg mogelijk aan via onze nieuwsbrief en op de site, maar ook spontaan wordt de proeftafel regelmatig gevuld!

Exportmanagers en/of wijnmakers geven er bijzondere Masterclasses.

Wij ontmoeten veel vertegenwoordigers en exportmanagers van wijnhuizen uit de hele wereld naar Nederland. Deze ‘strikken’ wij graag een leerzame en leuke avond. U proeft op zo’n avond diverse wijnen waar met veel passie en enthousiasme over wordt verteld.

Verwachten we een hele grote groep liefhebbers voor zo’n avond dan huren we een restaurant af in of om Amersfoort en gaan we daar genieten van een ‘Diner Vineuse’.

En natuurlijk kunt u bij ons een korte wijncursus volgen.

In 4 avonden gaan we vooral véél proeven zodat u straks weet welke wijnen u het lekkerst vindt. Uiteraard komen zowel witte als rode wijnen aan bod en – afhankelijk van het seizoen – ook rosé wijnen, mousserende wijnen en versterkte wijnen zoals port en sherry. U krijgt van ons de theorie als een handig naslagwerkje mee naar huis.